Kategoriat
Yleinen

Lasertulostimen huolto

Lasertulostin on laite, jolla voidaan piirtää esimerkiksi tietokoneen ruudulla olevaa grafiikkaa tai tekstiä paperille. Lasersäde aiheuttaa sähkövarauksen ja laserilla valotetaan niitä kohtia, joihin väri halutaan. Negatiivisesti varautuneet värijauhehiukkaset tarttuvat paperille ja värijauhe imeytyy paperin kuituihin. Lasertulostimien lisäksi markkinoilla on muitakin tulostimia, esimerkiksi mustesuihkutulostimia ja 3D-tulostimia. Tulostimen malli kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Lasertulostimen huolto on melko helppoa.

Lasertulostimen puhdistus

Lasertulostin, kuten kaikki muutkin toimistolaitteet, on hyvä puhdistaa ja huoltaa tasaisin väliajoin. Laserkasetti tulee puhdistaa säännöllisesti ettei sen pinnalle kerry likaa ja pölyä. Tulostimesta kannattaa poistaa ensin kaikki paperi, jonka jälkeen laserkasetti irrotetaan. Laserkasettiin tai tulostimen koneistoon ei saa puhaltaa, sillä siellä on väriainetta. Laserrummun päällä oleva suojakansi avataan ja rumpu puhdistetaan käyttämällä puhdistuspuikkoja. Rumpu tulee puhdistaa pitkin vedoin eikä siihen saa koskea sormin. Pyöritä rumpua siirtorattaasta ja puhdista rummun jokainen kohta. Rummun puhdistuksen jälkeen laserkasetin voi asettaa paikoilleen ja kannen voi laittaa kiinni. Tulostimen toimivuus kannattaa vielä testata testitulostuksella.

Myös paperin vetorullat on hyvä huoltaa aika ajoin. Rullien likaisuus saattaa johtaa siihen, että paperin syötössä on ongelmia. Paperi tulee poistaa, jotta syöttökoneistoon pääsee käsiksi. Vetorullat kannattaa puhdistaa hangaten ja puhdistuksessa voi käyttää mietoa puhdistusainetta, niin että kaikki lika lähtee pois. Tämän jälkeen paperin syötön tulisi onnistua normaalisti.

Lasertulostimen huolto – auttaako huoltopalvelu?

Yleisin virhe kaikkien toimistolaitteiden huollossa on sen suunnittelun tekemättä jättäminen. Usein laite huolletaan “katsotaan sitä sitten” periaatteella, jossa se korjataan vasta sen mennessä rikki. Tällöin tärkeät paperit saattavat jäädä tulostamatta, kun lasertulostin ei olekaan toiminnassa. Tällaisten tilanteiden estämiseksi kannattaa aina suunnitella laitteiden huollot etukäteen ja huoltaa ne säännöllisesti.

Myös tulostimen huollon voi ulkoistaa. Näin toimiston työntekijöiden ei tarvitse vaivata päätään laitteen huollolla ja kuluttaa turhaa aikaa. Huoltopalvelun avulla säästä aikaa ja vaivaa sekä ennaltaehkäiset tulostimen vikoja ja ongelmia. Säännöllinen ylläpito ja huolto takaavat, että laite pysyy toimintakuntoisena pidempään eikä käyttökatkoja ilmene. Jos kuitenkin vika yllättää, huoltopalvelun avulla huoltomies on nopeasti paikalla ja korjaa vian heti.